Profile

Join date: May 8, 2022

About

F1 Live 21.30u | Grand Prix van Miami 2022


🔴GO LIVE📺📱👉GP Miami 2022 Live


🔴GO LIVE📺📱👉Formule 1 Live


🔴GO LIVE📺📱👉Click Here To Watch Live


De F1-coureurs begonnen op vrijdag aan hun weekend op het gloednieuwe Miami International Autodrome. Dat Ferrari en Red Bull Racing de dienst uit zouden maken, kwam niet als een verrassing. Mercedes zat er echter ook wel goed bij. George Russell was tijdens de tweede vrije training zelfs de snelste man. Bij Red Bull, en met name Verstappen, ging het daarentegen allemaal net wat minder.


Red Bull en Verstappen missen voorbereidingstijd voor Grand Prix van Miami

Na een incident in de eerste vrije training moest de versnellingsbak worden verwisseld van de RB18. Toen dat eenmaal geregeld was in de tweede vrije training en Verstappen de baan opging, deed zich het volgende probleem voor. Een hydraulisch probleem hield de regerend wereldkampioen lang aan de zijlijn en daardoor verloor hij kostbare baantijd. Leclerc reed zijn ronden zonder problemen en bij Sainz zag het er, tot een crash uitkomend van bocht 13, ook goed uit.


Reden voor Verstappen om in de derde vrije training op zaterdag alles op alles te zetten om alsnog die baantijd te krijgen, maar opnieuw kreeg de Nederlander te maken met pech, zij het indirect. Esteban Ocon deed hetzelfde als Sainz in VT2 en zijn crash, goed voor een impact van 51 g, leverde een rode vlag-situatie op. Verstappen ging zodoende met beperkte voorbereidingstijd de kwalificatie in, terwijl alles op rolletjes liep bij grote concurrent Ferrari.


Dat gebrek aan voorbereidingstijd speelde, volgens Peter Windsor, Verstappen voor een deel parten in het laatste kwalificatiedeel. Lange tijd stond de Limburger bovenaan de tijdenlijst, maar een fout in bocht 5 weerhield Verstappen van een verbetering in zijn tweede poging. Leclerc en Sainz verbeterden wel en klommen zo op naar de eerste twee plekken op de startopstelling. Pérez maakte tevens een foutje in sector 1 en kwam daardoor niet verder dan plaats vier. Ferrari deelde zo een klap uit aan Red Bull tijdens de kwalificatie.


De Italianen zullen hopen dat ze op zondag wederom een klap kunnen uitdelen, maar men kan Red Bull nog niet uitsluiten wanneer het gaat om een kans op de overwinning. Het wordt een warme dag in Miami en dat gaat het niet alleen om de baan- en luchttemperatuur. Via het liveblog hieronder hoef je niks te missen van de eerste Grand Prix van Miami in de Formule 1 ooit.


De eerste startrij kleurt vanavond Ferrari-rood, de tweede startrij volledig Red Bull-blauw. De startopstelling voor de Formule 1 Grand Prix van Miami laat wat kleine verrassingen zien met als uitblinker wederom Valtteri Bottas.


Esteban Ocon nam na zijn crash in VT3 niet deel aan de kwalificatie en moest hopen op goedkeuring van de FIA (een formaliteit) om toch deel te nemen. Die toestemming kwam er. Mogelijk kiest hij ervoor om vanuit de pitstraat te starten.


In het tropische zuiden van Florida zijn hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid geen verrassing. Het Formule 1-weekend in Miami verloopt dan ook onder tropische omstandigheden. De zon scheen op vrijdag en zaterdag flink en ook tijdens de race blijft 't zo goed als zeker droog.


Wel is met name zondagochtend een enkele bui mogelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid is het tijdens de race, die om 15:30 uur plaatselijke tijd begint, droog. Het tijdsverschil met het oosten van Amerika is zes uur en wij kunnen de race aanschouwen om 21:30 uur.


Echter, de zeer hoge temperaturen en de hoge luchtvochtigheid in het zuiden van Florida kunnen altijd tot een lokale bui leiden. De kans is klein dat een dergelijke bui precies boven het circuit ontstaat, maar toch is een volledige droogweergarantie voor deze gebieden niet af te geven. De teams zullen dan ook de regenradar in de gaten moeten houden.


Op de vrijdag in Miami was het Carlos Sainz die in bocht dertien hard crashte en op de zaterdag was het Esteban Ocon. De impact van de crash van Ocon werd gemeten op 51G, een hele zware klap voor een crash op relatief lage snelheid. Maar de klap was tegen een betonnen muur en het is de coureurs dan een ook een raadsel waarom er nog geen Tecpro muur staat, precies waar Sainz na zijn klap om had verzocht.


De coureurs komen in bocht dertien op relatief lage snelheid aan, maar door beperkte grip liet Sainz zich op vrijdag verrassen. Hij stapte ongedeerd uit, maar gaf bij de FIA aan dat zijn crash op die snelheid nooit zo hard had mogen voelen. Hij stelde voor daar een Tecpro muur neer te zetten die veel van de impact op kan vangen, maar dat gebeurde niet. En terwijl Sainz een dag later toch met wat nekklachten kampte, was Ocon dus het volgende slachtoffer.


De Fransman is woest: "Dit is onacceptabel. 51G voor een crash waarvan de impact eigenlijk niet zo zwaar hoeft te zijn. We luisterden allemaal toen Carlos klaagde bij de wedstrijdleider, maar er is niks mee gedaan", zo vertelt hij tegenover onder andere RacingNews365.


De beide coureurs worden in hun uitlatingen ten overstaan van onder andere RacingNews365 gesteund door meerdere collega-coureurs. Volgens Valtteri Bottas is er geen enkele reden waarom er geen Tecpro muur geplaatst kan worden: "Sterker nog, die had er vandaag (zaterdag, red.) al moeten staan."


Lance Stroll kan het alleen maar eens zijn met de interviewer als hem wordt voorgelegd dat de FIA zich druk maakt om ondergoed en juwelen, maar dat hier niet naar geluisterd wordt: "Dat is belachelijk, een lachertje."


Viaplay is de nieuwe Formule 1-aanbieder in Nederland en zendt alle sessies helemaal live uit. De race in Miami kan je kijken via de Viaplay app op je telefoon, TV, tablet of in je browser. Dat kan je doen door de Viaplay-app te downloaden, of door via je provider (zoals Ziggo of KPN) een abonnement te nemen op Viaplay. Bij Ziggo kan je Viaplay terugvinden op kanaal 200 en bij KPN op kanaal 225.


Dit weekend introduceerde Viaplay een nieuw gezicht tijdens de raceweekenden. Ho-Pin Tung wordt geroemd om zijn (technisch) analytisch vermogen een ook tijdens de race schuift hij aan. Viaplay begint overigens lekker vroeg met uitzenden. De race gaat om 21:30 van start, maar middels de voorbeschouwing wordt vanaf 20:00 uur al uitgebreid vooruitgeblikt op de race.


Uiteraard zal daarbij veelvuldig worden geschakeld tussen de studio en het Miami International Autodrome, daar waar pitreporter Stephane Kox vrijwel iedereen voor haar microfoon krijgt.


Eén en ander wordt natuurlijk ook dit weekend weer vakkundig aan elkaar gepraat door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk, hét nieuwe F1-commentatorsduo van Nederland. En jouw eigen rol? Dat is die van regisseur. Jij bepaalt zelf welke beelden jij kijkt, of dat nou het reguliere wedstrijdbeeld is, de onboards van bijvoorbeeld Max Verstappen of toch de beelden vanuit de pitlane.


De vrije trainingen in Miami zitten er op. Het is nu tijd voor het echte werk: de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. Middels dit liveblog mis je niets van alle actie op het nieuwe circuit in de Verenigde Staten. Wordt het Max Verstappen of Charles Leclerc op pole? Of toch een andere coureur?


Onderstaand vind je de livetiming en de liveblog. De tijden verversen automatisch tijdens de kwalificatie, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele stand. In de blog voorzien we jou van het laatste nieuws en alle ontwikkelingen tijdens de sessie in Miami. Je kan eenvoudig switchen tussen de livetiming en de liveblog via het onderstaande blok.


Zo kijk jij de Formule 1 GP van Miami live op tv

Max Verstappen start de Grand Prix van Miami als derde. Knokt hij zich naar voren of gaat Ferrari met het goud aan de haal? Je volgt het van minuut tot minuut helemaal live op tv. Hoe? Lees verder.#

#[LiVE@STrEaM] Formule 1 GP van Miami kijk live op tv gratis 8 May 2022

More actions